CauCawa 72 % čokoláda El Cibao
Z Dominikánskej republiky
VypredanéTento produkt sa už necnachádza v našej ponuke.
Popis
Na horkú čokoládu od CauCawa sa na kameni melú kakaové bôby z malochovateľského družstva ÖKO Caribe, cukor a trochu kakaového masla asi 46 hodín.
Slovo "Cibao" znamená "skalnatá krajina" alebo "krajina, kde je veľa kameňov". Tento názov dali hornatej oblasti ľudia Taino. Dnes sú úrodné údolia a roviny pozdĺž pohoria Cordillera jedny z najlepších oblastí pestovania kakaa v Dominikánskej republike. 180 farmárskych rodín z družstva ÖKO Caribe tu pestuje špičkové bio kakao.
Aj v tejto čokoláde nachádzame charakter regiónu Cibao - vône červeného ovocia nám umožňujú predstaviť si široké zelené údolia a náznak kávy nás zavedie do vyšších oblastí, do "Cordillera".
Vlastnosti
- Pôvod: Dominikánska republika, región Duarte, údolie Cibao.
- Kakaové línie: Amelando, Trinitario, Criollo a Nacional.
- Pestovanie kakaa v ekologickom poľnohospodárstve.
- Chuť: ovocná, červené ovocie a nádych kávy.
- Vegetariánska, vegánska a bezlepková.
- Spravodlivosť: kakaové bôby pochádzajú z kakaového družstva Corpoteva. Spolu s pestovateľmi kakaa ponúka družstvo špičkovú kvalitu, a tak možno dosiahnuť lepšie ceny.
- Čas tuhnutia: 46 hodín.
- Čas medzi zberom a skladovaním: 4-6 hodín.
- Fermentácia: 6 dní.
- Vyrobená v Rakúsku priamo z kakaových bôbov (bean to bar) spolu s čokoládou najvyššej kvality.
Výrobca: | CauCawa |
---|---|
Forma: | potraviny |
Druh stravy: | vegan, vegetariánska |
Vlastnosti: | vegan, vegetariánske |
Odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.