Recept: Čokoládové proteínové šišky

Recept: Čokoládové proteínové šišky

Pre potešenie bez výčitiek svedomia

Tento recept na čokoládové proteínové šišky je skutočnou pochúťkou, po ktorej sa nemusíte cítiť previnilo. Sú úžasne čokoládové, obsahujú vitamíny, sú bez lepku, bez pridaného cukru a majú vysoký obsah bielkovín. Ideálne na splnenie makronutričných cieľov.

Na tento recept budete potrebovať formu na šišky.

Výživové hodnoty

  • 228 kalórií
  • 15 g tuku
  • 8 g sacharidov
  • 15 g bielkovín

Čas prípravy

cca 30 minút

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 2 odmerky proteínového prášku s čokoládovou príchuťou
  • 1 sladký zemiak na ¾ šálky sladkého zemiakového pyré
  • ½ šálky vaječného bielka, oddelené
  • 1 polievková lyžica kokosového oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ½ čajovej lyžičky guarovej gumy

Ingrediencie na polevu (voliteľné)

  • 2 čajové lyžičky kokosového oleja
  • ¼ šálky arašidového masla

Príprava

  1. Rúru predhrejeme na 160 stupňov.
  2. Sladký zemiak umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Potom opečieme na panvici, kým nezmäkne a potom ho rozmixujeme alebo rozltačíme.
  3. Teraz pridáme do pyré vajcia, vaječný bielok a kokosový olej a všetko dobre premiešame.
  4. Proteínový prášok, prášok do pečiva, guarovú gumu a kakaový prášok zmiešame v samostatnej miske.
  5. Suché suroviny potom pridáme k ostatným surovinám a všetko dobre premiešame. Hmota by mala byť dosť hustá.
  6. Teraz vymastíme formu na šišky a nalejeme do nej zmes. (Najlepšie s vrecúškom na cesto.)
  7. Pečieme v rúre dvanásť minút a potom šišky ihneď vyberieme z formy a necháme ich vychladnúť.
  8. Na prípravu polevy krátko zohrejeme arašidové maslo a kokosový olej a prešľaháme ich. Potom jednoducho nalejeme na vychladnuté šišky a necháme polevu vychladnúť.
    Poznámka: samozrejme, na šišky je možné použiť aj akúkoľvek inú polevu.
  9. Dobrú chuť!