Recept: hovädzí guláš s nízkym obsahom sacharidov

Recept: hovädzí guláš s nízkym obsahom sacharidov

Tento výdatný hovädzí guláš sa varí trochu dlhšie, ale rozhodne stojí za to. Obsahuje veľa zeleniny, má vysoký obsah bielkovín a nízky obsah sacharidov. Ideálny na tréning.

Ingrediencie

  • 600 ml hovädzieho vývaru
  • 560 g hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky
  • 300 g mrkvy, nakrájanej na plátky
  • 200 g reďkoviek nakrájaných na tenké plátky
  • 250 ml červeného vína
  • 230 g húb, celých alebo nakrájaných na plátky
  • 120 g nakrájanej cibule
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 polievková lyžica avokádového oleja
  • 1 bobkový list
  • 30 gramov múky
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia

Príprava

  1. Vo veľkom hrnci zohrejeme olej na stredne vysokej teplote.
  2. Hovädzie mäso vložíme do hrnca a opekáme, kým nie je zo všetkých strán hnedé. Mäso vyberieme a dáme na tanier.
  3. Teraz do hrnca pridáme cibuľu, huby a cesnak a všetko dobre podusíme.
  4. Pridáme múku a zároveň dobre premiešame.
  5. Zalejeme červeným vínom a dobre premiešame.
  6. Teraz pridáme hovädzie mäso, hovädzí vývar a korenie a dusíme na miernom ohni asi 60 až 70 minút, kým hovädzie mäso nezmäkne. (Mäso by malo byť vždy zaliate tekutinou.)
  7. Pridáme mrkvu a reďkovky a varíme ďalších 30 až 40 minút; kým zelenina nezmäkne.
  8. Podávame horúce. Dobrú chuť!

Tip: guláš vydrží v dobre uzavretej nádobre niekoľko dní v chladničke a až mesiac v mrazničke.